VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Bedenk goed wat je met je levensloopsaldo doet

Geplaatst op: 12-02-2013, 13:49:54

Heb jij de afgelopen jaren flink gespaard in de levensloopregeling? Dan is het je vast niet ontgaan dat de regels zijn aangepast. Had jij op 31 december 2011 meer dan € 3.000 saldo, dan heb je een aantal opties. Het is verstandig om dit jaar nog te beslissen wat je met je geld gaat doen!

Neem jij dit jaar je saldo op en val je in het 52%-tarief, dan betaal je over je tegoed dat je op 31 december 2012 had gespaard 41,6% loonbelasting/premie volksverzekering. Dat scheelt meer dan 10% aan belastingafdracht.

Wel kun jij meenemen in je beslissing dat je levenslooptegoed niet belast is in box 3. In box 3 moet je onder andere jouw spaargeld opgeven, waarvan dan (na aftrek van het heffingsvrije vermogen) 4% belast is tegen 30%. Maar omdat je levenslooptegoed hier buiten valt, kan het voordelig zijn om je tegoed op de levenslooprekening te laten staan in plaats van over te zetten naar een normale spaarrekening. Daarnaast krijg je op de levenslooprekening mogelijk meer rente dan op een normale spaarrekening.

Dit zijn belangrijke zaken om te bekijken voor je in al je enthousiasme je saldo in één keer opneemt!

Zie voor het gehele artikel www.rendement.nl (MijnRendement) van 12 februari 2013.

Vorige pagina